Најнови информации

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ информира дека Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги и Регистарот на ТП – овластени сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Во организација на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија, на 04.12.2018 година (вторник) со почеток во 14:00 часот во Хотел Александар Палас – Скопје, се одржа Панел Дискусија под модератор на Г-дин Младен Чадиковски на тема ,,Законско регулирање на сметководствената дејност и детерминати – 2012 -2018’.

Почитувани членови на ИСОС,

Во продолжение линк од упатството за регистрација на веб страната на ИСОС.

 

* Упатство за регистрација

 

Од голема важност е сите активни регистрирани членови на ИСОС да се регистрираат и на веб страната, на тој начин во иднина би можеле да имаат поактивно учество во работата на ИСОС.

 

Со почит,

ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

На 04.12.2018 година (вторник) со почеток во 14:00 часот во Хотел Алексанар Палас - Скопје, Управниот одбор на Институтот на сметковоители и овластени сметководители на Репулика Македонија во соработка со релевантни институции организира панел дискусија на тема  „Законско регулирање на сметководствената дејност и детерминати – 2012 - 2018“.

Модератор на панелот е Младен Чадиковски (editor in chief vo Телевизија 24 -Скопје).

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Известување

Почитувани колеги и членови на ИСОС, во продолжение Известувањето доставено до Министерство за финансии и Влада на Република Македонија.

 

Известување

 

Со почит,

ИСОС

Страница 1 од 68

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

     Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

     Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.