Почитувани членови,   Ве известуваме дека е објавен оглас за вработување на работна позиција контролор на квалитет.   -Оглас за вработување на контролор на квалитет.   Со почит,   ИСОС

Почитувани членови,   Ве известуваме дека е објавен оглас за вработување на работна позиција контролор на квалитет.   Оглас за вработување на контролор на квалитет   Со почит, ИСОС

СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ – 04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 АПРИЛ 2024 ГОДИНА   Управата за јавни приходи ја информира јавноста дека пропишаниот рок за поднесување на Пријавите за данокот на додадена вредност “ДДВ–04“, кој истекува на 25.04.2024 година, се продолжува за еден ден, односно, краен рок за поднесување на пријавите ДДВ -04, […]

Меѓународните сметководствени стандарди објавени во Службен весник   Министерството за финансии и официјално ги прифати Меѓународните стандарди за финансиско известување (МСФИ) и за финансиско известување за мали и средни субјекти (МСФИ за МСС), по што денеска (3 април 2024) тие се објавени во Службен весник на РСМ, број: 75/24. По ова, следува период во кој […]

Прва регионална конференција на професионални сметководители во РСМ: Континуирана едукација и почитување на етичките и професионалните меѓународни стандарди се клучни за статусот и развојот на сметководството   Неопходни се одлучни чекори, јасна институционална поддршка и соработка помеѓу сите засегнати страни и партнери во процесот, како и искористување на искуствата на земјите од регионот, за да […]

Заврши пријавувањето за учество на првата регионална конференција на сметководители и овластени сметководители во РСМ   Почитувани колеги, За краток временски период од почетокот на процесот на електронско пријавување за присуството на првата регионална конференција на сметководители и овластени сметководители   „Сметководството во регионот – трендови, предизвици, стандарди и перспективи“, што ќе се одржи утре, […]

Начин на пријавување за учество на првата регионална конференција на сметководители и овластени сметководители во РСМ   Почитувани колеги, Како што веќе најавивме, ИСОС и нашата земја се домаќини на првата регионална конференција на сметководители и овластени сметководители „Сметководството во регионот – трендови, предизвици, стандарди и перспективи“, што ќе се одржи на 28 март 2024, […]

Институтот е независна, неполитичка и непрофитна организација, во која членуваат сметководители и овластените сметководители, без оглед на нивната национална, верска, расна и друга припадност.

Линкови

Корисни линкови

Жиро сметка

Прокредит Банка
380-1771093051-38
НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

Контакт и локација

Ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр.20, деловна зграда на Аутомакедонија, кат 2 (до главна дирекција на Макпетрол)
+389 (0)2 3200030

Контакт и локација

Ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр.20, деловна зграда на Аутомакедонија, кат 2 (до главна дирекција на Макпетрол)
+389 (0)2 3200030
ИСОС © 2023. Сите права задржани.