×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Правилник за начинот на пресметка и уплата на аконтацииите за персонален данок на доход

03 Јануари 2018

Министерството за финансии донесе Правилник за начинот на пресметка и уплата на аконтацииите за персонален данок на доход, форма и содржина и начин на доставување и одобрување на електронската пресметка за приход и данок објавен во Службен весник бр.197/17 со примена од 1 јануари 2018 година.

Со овој правилник се пропишува начинот на пресметка и уплата на аконтациите на персонален данок на доход, формата, содржината и начинот на доставување и одобрување на електронската пресметка за приходот и данокот на обврзникот кој во текот на годината остврарува приход кој подлежи на оданочување врз основ на Законот за персонален данок на доход, обврзник – нерезидент и исплатувач од член 76 од Законот.

Во прилог го објавуваме Правилникот за начинот на пресметка и уплата на аконтацииите за персонален данок на доход, форма и содржина и начин на доставување и одобрување на електронската пресметка за приход и данок.

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.