×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Најнови информации

Во „Службен весник на РМ“ бр.193/17, Министерството за финансии го објави износот на личното ослободување при годишно пресметување на персонален данок на доход за 2018 година.

Индексот на индустриското производство во ноември 2017 година, во однос на ноември 2016 година, изнесува 104.1, објави Државниот завод за статистика.

Управата за јавни приходи истакнува јавна покана за поднесување на Годишна даночна пријава (образец "ПДД-ГДП"), за утврдување на персоналниот данок на доход за 2017 година.

Народната банка на Република Македонија информира дека на 13.12.2017 година донесе измени во подзаконската регулатива од областа на известувањето за состојбата и промените на капиталот и на меѓукомпанискиот долг на капитално поврзаните субјекти врз основа на вложувањата во / од странство.

Страница 2 од 49

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.