×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561
JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Најнови информации

Индексот на индустриското производство во октомври 2017 година, во однос на октомври 2016 година, изнесува 101.3, објави Државниот завод за статистика. Индексот на индустриското производство во периодот јануари - октомври 2017 година, во однос на периодот јануари - октомври 2016 година, изнесува 100.1.

Индексот на бројот на работниците во индустријата во октомври 2017 година, во однос на октомври 2016 година, изнесува 104.4, објавува Државниот завод за статистика. Индексот на бројот на работниците во индустријата во периодот јануари - октомври 2017 година, во однос на периодот јануари - октомври 2016 година, изнесува 101.8.

Министерството за финансии информира дека на аукцијата одржана на 28.11.2017 година издаде државни хартии од вредност во износ од 5,345 милијарди денари (86,91 милиони евра).

Управата за јавни приходи издаде публикација по повод одбележувањето на 70 години - Даночен систем и 20 години - Ден на даночници во Република Македонија.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ ги известува своите членови, носители на уверенија, запишани во соодветните регистри, а кои се лица со инвалидитет да достават известување за типот на својата инвалидност до Институтот, со цел организирање на континуираното професионално усовршување предвидено со член 19 од Законот за вршење на сметководствени работи на соодветен начин.

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Страница 9 од 49

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.