×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561
JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Најнови информации

Со резултатите кои ги постигнавме со ЕУ поддршката обезбедена преку ИПА фондовите, направивме голем исчекор и промена на концептот на администрирањето на даноците во Македонија, но и промена во пристапот до нашите услуги, рече директоката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на денешната прескоференција.

Министерството за финансии информира дека на аукцијата одржана на 5.12.2017 година издаде државни хартии од вредност во износ од 1,679 милијарди денари (27,3 милиони евра).

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Извозот порасна на 15,9%

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари - октомври 2017 година, изнесува 255 455 873 илјади денари и бележи пораст од 15.9% во однос на истиот период од претходната година, објавува Државниот завод за статистика.

Централниот регистар на РМ информира дека на ден 18.12.2017 година (понеделник) со почеток од 10.00 до 14.00 часот, во Holiday inn – Скопје, ќе спроведе обука за сметководители и овластени сметководители на тема: Начинот и новините на поднесување на годишните сметки до Централниот регистар. 

Страница 7 од 49

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.