×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

По падот на економската активност во првата половина од годината, податоците за домашниот бруто-производ (БДП) покажуваа умерен пораст на годишна основа од 0,2 проценти, констатира Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седницата одржана на 13.12.2017 година.

Се молат колегите сметководители и овластени сметководители кои се пријавени да присуствуваат на обуката за начинот и новините на поднесување на годишните сметки организирана од Централниот регистар на 18.12.2017 (понеделник) да проверат во колку часот е предвидено да ја следaт обуката и да го почитуваат направениот распоред по групи, за да може обуката непречено да се одвива.

Народната банка на РМ информира дека денеска, 13 декември 2017 година, се спроведе редовна аукција за продажба на благајнички записи со примена на тендер со ограничен износ и фиксно утврдена каматна стапка од 3,25%.

Централниот регистар на РМ информира дека пријавените сметководители и овластени сметководители кои ќе ја следат обуката за начинот и новините на поднесување на годишните сметки до Централниот регистар на 18.12.2017 (понеделник) се поделени во две групи.

На одржаната аукцијата издадени се државни хартии од вредност во износ од 325 милиони денари (5,3 милиони евра), информира Министерството за финансии.

НЛБ Банка а.д. Скопје информира дека денеска е потпишан договор за продажба на НЛБ Нов пензиски фонд, пензиско друштво кое управува со два пензиски фонда во Република Македонија (задолжителен пензиски фонд кој е дел од задолжителниот втор пензиски столб и доброволен пензиски фонд кој е дел од третиот пензиски столб).

Страница 5 од 49

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.