×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Неофицијалните регистри на сметководители и на овластени сметководители се дополнети со физички лица кои се стекнале со уверение за сметководител или со уверение за овластен сметководител согласно член 15 од Законот за вршење на сметководствени работи.

Министерството за финансии информира дека со предложените измени на Законот за вршење на услуги брз трансфер на пари, се прави понатамошно усогласување со европското законодавство во делот на даночната евиденција.

М-р Ленче Папазовска, претседателка на Институтот на сметководители и овластени сметководители беше панелист на меѓународниот научен собир на тема „Улогата на сметководството и ревизијата во унапредување на националната економија“ во две панел дискусии кои се одржаа на 14 и на 15 декември 2017 година.

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ информира дека Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги и Регистарот на ТП – овластени сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Министерството за финансии објавува Известување за почеток на процесот за подготовка на Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за вршење на услуги брз трансфер на пари.

Предлог-законот за измени и дополнување на Законот за вршење на сметководствени работи е ставен на дневен ред на седницата бр. 26 на Собранието на РМ закажана за утре 15.12.2017 година.

Страница 4 од 49

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје,
Република Македонија

T: +389 (0)2 3200030
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.